Verbouwing

Voldoet uw woning niet meer aan uw woonwensen? Heeft u bijvoorbeeld meer ruimte nodig in huis of heeft u juist behoefte aan een efficiëntere indeling van de woning? Ik help u hier graag bij door deze verbouwing voor u te realiseren.

In mijn werkwijze staan niet alleen uw wensen voorop, ik denk ook altijd met u mee over de meest geschikte oplossing. Het eindresultaat moet niet alleen fraai zijn, maar ook duurzaam en van hoge kwaliteit. Zo heeft u het langst plezier van uw verbouwing.

Aanbouw

Wanneer uw gezinssamenstelling verandert is de kans groot dat uw woonwensen ook veranderen. Het is goed mogelijk dat uw woonkamer na verloop van tijd te klein is geworden, zeker wanneer de kinderen wat groter worden en meer behoefte hebben aan hun eigen plek in huis. Een aanbouw is in zo’n situatie een mooie oplossing om het woonplezier te vergroten zonder te hoeven verhuizen.

Dakkapel of dakopbouw

Wilt u meer staruimte creëren op zolder? Dat kan met een dakopbouw. Zo is een kleine zolderverdieping bijvoorbeeld ook als extra slaapkamer te gebruiken. Een dakkapel is daarnaast een handige uitkomst voor het vergroten van bestaande ruimtes met een schuine kant. De ‘loze ruimte’ die een schuine kant met zich meebrengt kan hierdoor efficiënt benut worden.

Als u wilt, kan ik de dakkapel of dakopbouw prefab voor u maken. Dit houdt in dat ik deze van te voren maak in m’n werkplaats. Het grote voordeel hiervan is dat de dakkapel of opbouw in slechts één dag geplaatst kan worden.

Overkapping

Een andere oplossing om meer ruimte te creëren is door een overkapping te plaatsen. Ik heb me door de jaren heen gespecialiseerd in het maken en plaatsen van maatwerk overkappingen, zodat de overkapping altijd naadloos aansluit op uw wensen.

Bij het maken van een sterke en solide overkapping staat de keuze van het hout centraal. Zelf werk ik vooral met Douglas en Eiken voor de constructie.

Neem contact op

Bent u op zoek naar een op maat gemaakte overkapping? Ik kom graag een keertje langs om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Neem contact op

Renovatie

Is uw woning of pand toe aan onderhoud? Dan bent u bij Bouwbedrijf R. Bakker aan het juiste adres. Een greep uit de werkzaamheden die ik voor u kan uitvoeren: het vervangen van uw kozijnen of houtwerk, het isoleren van uw woning, het renoveren van uw gevel of het uitvoeren van verschillende werkzaamheden aan uw dak.

Kozijnen vervangen

Zijn uw huidige kozijnen rot of beschadigd? Nieuwe kozijnen zorgen voor een frisse en verzorgde uitstraling van uw woning, schuur of pand. Dit geldt voor zowel de binnen- als buitenkozijnen.

Houtwerk vervangen

Ook voor het vervangen van het houtwerk om uw woning kunt u mijn hulp inschakelen. Dit komt voornamelijk van pas bij woningen met houtrot, aangezien houtrot de kwaliteit van uw houtwerk flink kan aantasten.

Isoleren

Een goed geïsoleerde ruimte zorgt voor een vermindering van uw stookkosten. De isolatie zorgt ervoor dat de buitentemperaturen nauwelijks nog invloed hebben op de temperaturen in huis, waardoor u bijvoorbeeld minder last heeft van tocht en kou in de winter.

Dakwerk

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van het huis. Het moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, niet gaan lekken, goed geïsoleerd zijn en het moet er het liefst ook nog mooi uitzien. Wanneer u toch last heeft van lekkages of schade door storm is het tijd om aan de bel te trekken.

Ik zorg ervoor dat het beschadigde gedeelte zorgvuldig wordt vervangen, zodat het binnen gewoon weer droog blijft als het regent. Wat ik u hierbij graag wil meegeven, is om niet te lang te wachten wanneer u merkt dat het lekt in huis. Zo bespaart u zichzelf én uw huis de schade die een lekkage met zich meebrengt.

Gevelrenovatie

Is uw gevel toe aan een opknapbeurt? Ik kan altijd langskomen voor een offerte op maat.

Restauratie

Restauratie is een specialistisch aspect in de bouw. Het vereist fijne technieken en dat is ook precies waarom ik gediplomeerd restaurateur ben geworden. Ik combineer mijn kennis en ervaring graag om uw pand en interieur weer te herstellen naar de oorspronkelijke staat.

Het verschil tussen renovatie en restauratie

Voor veel mensen is het onderscheid tussen renovatie en restauratie lastig te duiden. Toch zit er een duidelijk verschil tussen deze manieren van werken. Renovatie is namelijk letterlijk het vernieuwen van bepaalde aspecten van de woning. Er wordt tijdens een renovatie rekening gehouden met de eisen van nu, zoals op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid.

Bij restauratie draait het daarentegen om terugbrengen naar de oude staat, waarbij een pand zijn karakteristieke eigenschappen behoudt. Voor restauraties wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van zowel oude als nieuwe technieken en materialen.

Ik kijk hierbij zorgvuldig welke werkwijze het best aansluit op het gewenste resultaat, zodat het eindresultaat overeenkomst met de originele staat van het pand. Restauratie komt vooral veel voor bij oude huizen en monumentale panden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het restaureren van gootlijsten, kozijnen en trappen.

Gediplomeerd restaurateur

Een professionele restauratie vereist het nodige vakmanschap. Daar is niet alleen praktijkervaring voor nodig, maar ook kennis over de juiste houtsoorten en materialen. Als gediplomeerd restaurateur ga ik dan ook met plezier voor u aan de slag wanneer u herstelwerkzaamheden wilt laten uitvoeren.

Neem contact op
Wilt u meer weten over mijn werkwijze of wilt u een offerte opvragen? Neem vooral contact met me op. Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.
Neem contact op

Interieur

Dankzij mijn persoonlijke aanpak kan ik iedere woonwens voor u realiseren, ook op het gebied van interieur werk of interieurbouw. Ieder interieur wordt op maat gemaakt, waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Ik geef u hier graag passend advies over.

Inbouwkast

Een inbouwkast is een handige manier om extra ruimte te creëren in huis. We spreken vooraf uw wensen voor de kastruimte en op basis daarvan maak ik een maatwerk oplossing voor uw inbouwkast. Deze timmer ik direct voor u in, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft.

Keuken

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van een keuken. Grote keukenhandelaren leveren bijvoorbeeld vaak standaardoplossingen die in grote hoeveelheden geproduceerd worden. Wat ik hier zelf het grote nadeel aan vind, is dat deze keukens soms nèt niet lekker voegen in huis. Daarom bied ik maatwerk oplossingen aan voor het bouwen van een keuken die volledig aansluit op uw woonwensen.

Dit geldt niet alleen voor nieuwe keukens. Ook wanneer u uw huidige keuken wilt renoveren, denk ik met u mee over een mooie maatwerk oplossing. Zo kunnen we soms in een paar stappen al een volledige make-over verzorgen voor uw keuken.

Zoekt u alleen iemand om uw keuken en/of kasten te plaatsen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Deze zorgvuldige klus neem ik graag voor u uit handen.

Tafel

Het vinden van de perfecte tafel is soms een flinke uitdaging, zeker wanneer u naar iets specifieks op zoek bent. Ik maak zelf diverse soorten tafels, waarbij de tafel op maat voor u gemaakt wordt. Zo zorg ik ervoor dat u een eettafel, salontafel of statafel heeft die precies in uw interieur én bij uw woonwensen past.

Lambrisering / Wandbekleding

Geef uw wanden wat extra’s met een maatwerk lambrisering of wandbekleding. We kunnen altijd een keer samen om tafel om te kijken naar de mogelijkheden op dit gebied.